Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Tussen Mookerhei en Maas

Samenvatting

 

Binnen een strook van een kilometer of twee breed liggen twee heel verschillende landschappen. Het heuvelland van de Mookerhei en de Maasvallei. Een verschil in hoogte, in landschap en in rust. Eerst een verkenning van de heuvels rond de Mookerhei, vervolgens een route langs de Maas over het fietspad of voor de liefhebber door de uiterwaarden

 

Beschrijving

Een wandeling met vele vergezichten, vandaf de Mookerhei maar ook vanaf de oever van de Maas. Met name het deel bij de Mookerhei is pittig qua klimmen en dalen, maar wel heel erg mooi.

De wandeling is het hele jaar te lopen, in de winter kan het wat modderig zijn, dan is het volgen van het Fietspad in plaats van de uiterwaarden aan te raden. In Molenhoek zijn een aantal horeca gelegenheden.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto en Trein
Beginpunt Station Mook Molenhoek
Eindpunt Station Mook Molenhoek
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 13 km
Regio Gelderland
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard