Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Byzantijnse weg op Paros

Een eeuwenoud stukje weg over een prachtig Grieks eiland. De weg slingert zich door een mooi open landschap langs een vallei naar een pittoresk dorpje Lefkes. Dit dorp is zeker een bezichtiging waard.

Vanuit Lefkes kun je eventueel een bus terug nemen. Ook is het een goede optie om terug te lopen, de wandeling is dan nog steeds niet heel ver. Houdt er wel rekening mee dat het heet kan zijn op Paros (zeker in de zomer).

Vuurtoren van Korakam

Op dit schiereiland zijn door een Griekse groep enthousiaste inwoners allerlei interessante zaken ontwikkeld. Een mooi strand, een openluchttheater en een aantal mooie wandelroutes. Deze wandeling combineert er een aantal tot een iets langere waarbij we tevens een mooi vuurtoren bezoeken.

De wandeling gaat over smalle paden die zich langs de kust slingeren. Het is een op aan aantal plekken een beetje klimmen en klauteren maar de wandeling is goed te doen. Eventueel kun je vanaf Naoussa naar de Karokam toelopen als uitbreiding maar dan is het een dagwandeling. (zie ook de andere wandeling op Paros die naar Naoussa toegaat en de baai volgt

Parikia naar Naoussa

Vanuit de drukte van Parikia lopen we eerst langs de baai waar het altijd een drukte is met plezierjachten en veerboten. Langzaam wordt de omgeving rustiger en beklimmen we een bergkam met een aantal windmolens.

Op deze kam hebben we een mooi uitzicht over de Middellandse zee, vervolgens lopen we over het platteland door een mooi vallei naar de volgende baai, de baai van Naoussa.

De wandeling kan eenvoudig worden uitgebreid met een rondwandeling door de oude kern van beide plaatsen. Die zijn namelijk allebei bijzonder pittoresk