Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Formentera

Na een korte vaart vanaf Ibiza stad kom je gelijk in een andere sfeer. Hier begint de rust. Bij de haven is nog enige activiteit maar na 5 minuten waan je je alleen op de wereld.

We beginnen de wandeling met een wandeling langs een binnenmeer. Hier verschillende vogelsoorten zoals bergeenden en flamingo's. Het binnenmeer is hier en daar als zoutpan gebruikt vandaar een aantal muurtjes in het meer

Na ongeveer vier kilometer verlaten we de oever van het meer en lopen door een landbouwgebied en een onooglijke hotelbuitenwijk naar de zee in een klein plaatsje. Dit is een bijzonder schilderachtige kust en wederom een diepe rust.

We volgen de kust enige tijd over stranden koppelbruggetjes en rotsen. De kust is hier prachtig met mooie vergezichten naar Ibiza.

Vervolgens gaan we naar de weg maar na een korte afstand kunnen we een onverharde weg langs wederom salina's volgen. Het laatste deel gaat over een breed pad terug naar de veerhaven.

We hebben slechts een kleinĀ  deel van het eiland verkend, wil je hier meerdere dagen blijven dan is wandelen relatief eenvoudig te regelen. Er rijden bussen en er is fiets- of autoverhuur.