Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Stadswandeling Ibiza

Vanaf de haven van Ibiza lopen we eerst langs de kade tot aan het einde. Bij het havenhoofd gaan we de trap op en komen wij bij de eerste straatjes die steeds verder omhoog gaan. Op een gegeven moment komen we bij de muur van de oude vesting.

Hier gaan we de stad in en volgen we de vestingmuren naar de baai. Steeds verder klimmen we omhoog via tunnels, trappen en nauwe straatjes tot we bij de Kathedraal uitkomen. Hier een prachtig uitzicht over zowel de stad als de baai.

Vervolgens lopen we wederom door nauwe en schilderachtige straatjes naar beneden en eindigen we op een mooi plein. Deze wandeling is goed te combineren met een bezoek aan een van de musea in de stad of een bezoek aan de vele terrasjes.

Salinas met uitzicht op Formentera

Deze wandeling biedt een aantal vergezichten. We beginnen met een aantal zoutpannen waarbij met name het bekijken van de zoutkorst van dichtbij mooie abstracte vormen geeft. Soms heb je geluk en zie je hier een aantal falmingo's (wij hadden geluk).

Na de salinas lopen we door een smalle bosrijke strook tussen zoutpannen en kust. We komen uit bij een oude wachttoren met mooie vergezichten op Formentera en Ibiza stad. Vervolgens lopen we terug langs een grillig gevormde kust en een mooi zandstrand.

Sant Antoni

De wandeling begint aan de boulevard, deze ligt aan een mooie baai met aardige vergezichten. We volgen de boulevard enige tijd en allengs wordt het rustiger en komt er meer natuur in zicht. Het pad wordtg minder verhard en zo hier en daar moeten we klauteren.

Na aankomst in een mooie baai met een zandstrandje verlaten we het kustpad en lopen we steil omhoog. Hierna volgen we een paar kleine wegen en een onverhard pad over een kam.

Plotseling zijn we dan weer in de bebouwing van Sant Antoni en lopen we terug naar de boulevard. Let op aan de boulevard is het ei van Columbus te vinden. Wij waren er in eerste instantie voorbij gelopen;-).

 

Cala Bassa

De beach club ligt mooi in een baaitje met een fraai zandstrand. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op de kust van Ibiza en in de verte zie je Sant Antoni in een baai liggen.

We vertalen het strand en direct is alles anders hier een moeilijk begaanbaar pad langs een ruige kust. Maar we worden beloond met mooie uitzichten en doorkijkjes.

Het pad leidt ons naar een oude uitzichttoren en vervolgens draaien we om de klip heen terug langs de andere kust. Vervolgens kiezen we een van de paden die ons terugbrengt naar de beach club. De keuze is vrij want er zijn er velen die allen een zelfde eindpunt kennen.

Santa Agnes

Deze wandeling begint met een stukje het volgen van een asfaltweg maar na een kruising wordt het een rust onverhard karrenspoor naar een paar huizen in een landbouwgebied dat zich kenmerkt door vele boom- en wijngaarden. Het pad komt na een paar hekken uit op een smalle verharde weg.

Deze weg vervolgen we door deze brede vallei met landbouwbedrijfjes. We komen uit bij een restaurant waar je een prachtig uitzicht hebt over de noordkust van Ibiza. Vervolgens lopen we richting Santa Agnes.

Voor wie het leuk vindt om een stevig pad te volgen naar de kust voor een uitzicht over een hoge kaap kan een extra lus maken over een onverhard pad dat naar de kust loopt. Je komt uiteindelijk weer uit op de weg naar Santa Agnes

Santa Eularia del Riu

De wandeling begint in de jachthaven waar je als je dat wilt kapitale jachten kunt bewonderen. We volgen vervolgens het strand en gaan daarbij steeds over een mooi en gevarieerd pad langs de kust. Bij een klein strandje verlaten we de kust en lopen het achterland in.

Het platteland achter Santa Eularia kenmerkt zich door groene velden, boomgaarden en wat bebouwing. Al snel zien we de buitenwijken van dit plaatsje en van hieruit lopen we naar het centrum van dit lieflijke plaatsje.

Aan de rand van het centrum ligt een mooie oude kerk op een vreemd gevormde heuvel. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Vervolgens via een mooie oude watermolen langs de enige rivier op Ibiza naar de monding aan het strand. Vanaf het strand volgen we vervolgens de boulevard terug naar de jachthaven.

Deze wandeling is goed te combineren met een bezoek aan de hippiemarkt die hier een aantal keer per week wordt gehouden.

Cala Salada

Vanaf het weggetje naar het strand wordt je direct getracteerd op een prachtig uitzicht op het strand en de achterliggende eilanden. Het is bijna een ansichtkaart. We klimmen vanaf het strand omhoog (let op er zijn twee varianten). We volgen dit pad enige tijd en komen opnieuw op een klein strandje. Hierna moeten we even klimmen en klauteren om naar een onverharde weg te lopen.

Deze onverharde weg volgen we omhoog. We krijgen mooie uitzichten over de kust, een uitstekende rots en een klif die je overal in de omgeving als kenmerkend punt ziet. De onverharde weg slingert verder en gaat het binnenland in. Via een aantal haarspeldbochten gaan we naaer beneden om uiteindelijk weer op de verharde weg en de parkeerplaats uit te komen.

Deze wandeling kan geod gecombineerd worden met een dagje strand.

De vuurtoren bij Portinatx

Vanaf Portinatx volgen we eerst een asfaltweg met weinig verkeer en na de T splitsing (gaan we links) en wordt het nog rustiger. We komen aan bij een hele mooie baai maar lopen niet naar beneden. Wil je even zwemmen dan kun je naar het strand lopen beneden.

Wij volgen het smalle pad langs de rand van de klif. Je moet hier geen hoogtevrees hebben trouwens. Het pad slingert met de kust mee en is hier en daar moeilijk te vinden. Wij keren om bij een plek waar het wandelen klimmen en klauteren wordt en keren terug naar de asfaltweg

Halverwege de weg terug kun je naar rechts een zandpad in dat naar de vuurtoren gaat. Dit pad volgen we door een bebost deel van de berg. Vervolgens lopen we hier weer verder over het pad langs de kust en de rand van de klif. Ook hier een aantal punten waar je geen hoogtevrees moet hebben.

Een mooie wandeling die goed te combineren is met een dag aan het strand.

Avocadobomen en bossen bij Sant Miguel

De wandeling begint met een mooi onverhard pad dat al snel smal wordt. Let hier op, er staan overal huizen met wegen ernaar toe. Wij liepen een aantal keer vast bij een hek of onvriendelijke Ibizaan. Het smalle pad geeft prachtige doorkijkjes naar de andere hellingen.

Enige tijd later komen we uit in een landbouwgebied met velden, overal muurtjes en kleine landbouwbedrijven. Hier een aantal boomgaarden met avocado's.

We vervolgen onze route over het platteland, een mooi parklandschap en in maart stond veel in bloei wat een kleurenpracht opleverde.