Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Achter West

Wandelen door de duinen van Terschelling is prachtig. Een afwisselend landschap van duinen, bossen en een prachtige zeereep. Bijzonder zijn de vergezichten over de zee, het lege (zeer brede) strand.

Terschelling van Oost naar West

De natuur op Terschelling is prachtig, deze wandeling laat ons eerst genieten van de duinen bij de Boschplaat helemaal in het oosten van Terschelling. Daarna een lange strandwandeling met prachtige vergezichten. Halverwege een bijzonder strandpaviljoen helemaal in Amerikaanse stijl.

Laatste deel door de duinen en de bossen bij Midsland. En bijzondere en gevarieerde wandeling over een prachtig eiland.

Midslands rondje

Wandelen over Terschelling is genieten van vergezichten, over de waddenzee, over het strand en de Noordzee en over de duinen. Een mooie kennismaking met Terschelling tijdens een wandeldriedaagse.

West aan Zee

Hoe divers kan een eiland zijn op zo'n korte wandelafstand. En hoe stil kan het zijn tijdens een wandeling. Het is een wandeling met een aaneenschakeling van vergezichten met elk een eigen karakter.

Halverwege de wandeling is er een strandpaviljoen dat ook tijdens de corona lock down een slimmigheid had verzonnen om koffie te verkopen.

Al met al een prachtige kennismaking met Terschelling

Westpunt van Terschelling

Vanaf de haven van Terschelling is het vijf minuten lopen en je zit in een compleet andere wereld. Open kwelders, duinen, de zee, meertjes, struinen door duinkommen. Alles in een compleet stille wereld waar je je de enige om de wereld waant.

Zodra je bij het standbeeld het wad op loopt kun je het beste de paaltjes met de gele koppen volgen. Dan heb je nog niet helemaal een droge voeten garantie maar kun je wel je weg vinden door een beetje te slingeren. Bij de slufter kan het iets lastiger zijn, mogelijk dat je even de schoenen uit moet doen maar diep wordt het niet

Let op er is geen horeca onderweg, alleen aan het begin en einde. Na veel regen kan de wandeling door de duinpan een uitdaging zijn.

 

Rondje West Terschelling

Een wandeling met wederom alleen maar top landschappen. Hoe divers kan een relatief klein eiland als Terschelling zijn. En dan lopen we feitelijk alleen maar in het westen van het eiland.

We maken kennis met prachtige vergezichten, een fikse klim door rul zand, zeehonden in de verte op een zandbank, ponies op het duin en zicht op de slufter.

Let op horeca alleen bij het start en eindpunt van de wandeling.