Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Kornestad Buren

Deze wandeling start in de oude binnenstad en volgt vervolgens de Korne een einde stroomopwaarts. De wandeling gaat door een open agrarisch landschap. Het landschap is afwisselend fruitboomgaarden, akkerbouw en grasland. In dit deel van de betuwe wisselen stroomruggen en komgronden zich steeds af. De oude binnenstad is bijzonder schilderachtig en kan zeker verkend worden voor of na deze wandeling. Er zijn in het centrum een groot aantal horecagelegenheden. Voor de liefhebbers is er een marechausseemuseum

Langs Linge en Korne

Buren is een oud vestingstadje dat pittoresk gelegen is aan de Korne. Vanuit de oude kern volgen we dit riviertje enige tijd over de dijk. Later verlaat de weg de rivier en gaan we de rivier de Linge volgen. Het landschap bestaat afwisselend uit fruitboomgaarden en pen landbouw. De rivier meandert er op een mooie manier doorheen.

Na enige tijd verlaten we de rivier en lopen we richting het dorpje Erichem. Hier valt de rijkdom van de hoeven op. Opvallend zijn de overkappingen bij de oude stallen die je hier op veel plaatsen ziet. We lopen via een boog nar de oude kern van Buren en bereiken via de stadspoort het beginpunt. In Buren is volop horeca onderweg is geen horecagelegenheid.