Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Stadswandeling door Santa Cruz de Tenerife

Als jullie op mijn zakelijke website kijken zullen jullie zien dat ik een liefhebber ben van de architectuur van Calatrava. Daar heb ik zelfs een aparte blog geschreven over de vorm van architectuur. In Santa Cruz staat er een prachtig voorbeeld van het auditorium. Naast de architectuur zijn we door het oude stadje gelopen. Santa Cruz is zeker niet toeristisch maar het is wel een echt levendige hoofdstad. Maak kennis met het Spaanse leven in een mooie stad en een fijn klimaat.

Stadswandeling in Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz was het stadje waar het eerste toerisme is ontstaan. Dat is begrijpelijk want de omgeving is groen en de stad heeft een historische kern. Logisch dat hier toerisme ontstaat. Echter het regent er meer dan in het zuiden. Vandaar dat de toeristen liever naar het zuiden gaan. Echter hier heb je een fijne combi voor het wandelen in het groen en een oude stad. Een verademing na alle drukte (voor ons tijdens het wereldkampioenschap voetbal met alle bijeffecten). Dus een aanrader als je lekker wil wandelen

Portillo Alto

Portillo Alto ligt hoog in de bergen en is een klein groepje gebouwen met horeca en een bezoekerscentrum. Van hieruit loop je een mooie wandeling met een pittige klim maar niet heel erg zwaar is. Je krijgt wel een prachtig landschap, mooie vergezichten en bijzondere vegetatie. Allemaal redenen om deze wandeling te maken als je de kans krijgt.

Naar de vuurtoren bij Palm Mar

Deze wandeling start in een rustig toeristisch plaatsje. Je loopt direct een open landschap in met mooie vergezichten over de oceaan maar ook over het achterliggende grillige berglandschap. Tijdens de wandeling zie je overal dat mensen hier lang hebben geprobeerd een bestaan op te bouwen op dit ruige en droge landschap. Wijnbouw, kassen met waarschijnlijk bananen, mijnbouw, hutjes voor veehoeders allemaal tonen ze dat er al lang menselijke activiteit is geweest. Bijzonder is dat er een oud irrigatiestelsel is. Hoe en waarvoor over die irrigatie is me nog niet duidelijk.

Leuke mijlpaal is de oude vuurtoren, je ziet hem al van verre, zelfs vanuit Playa Americas. Bij het beginpunt en eindpunt van de wandeling is enige horeca.