Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Stadswandeling op een eiland Visby

Visby is oud en mooi, vooral de stadsmuur is prachtig en staat nog grotendeels overeind. Deze wandeling gaat grotendeels langs de muur maar is uitgebreid met een stuk langs de kust met mooie vergezichten over de zee.

Ook de binnenstad wordt bezocht, we hebben een aantal willekeurige straatjes gekozen maar je kunt de wandeling eenvoudig uitbreiden door de andere straten ook te bezoeken. Mijn ervaring is dat ze eigenlijk allemaal prachtig zijn.

In de oude binnenstad is voldoende horeca te vinden en ook overanchten is hier geen probleem. We zijn drie dagen op Gotland geweest en dat was eigenlijk te kort. Het eiland heeft een prachtige kust en naast wandelen kun je er goed fietsen want het eiland is relatief vlak

Kustwandeling Gotland

Gotland kent vele soorten landschappen, eigenlijk zijn ze allemaal prachtig. Deze kustwandeling laat ons kennismaken met een mooie kliffenkust, een natuurgebied met lage begroeiing en een prachtig uitzichtpunt.

Mocht je het leuk vinden dan kun je zelfs halverwege Pippi Langkous een hand geven.

Halverwege is een prachtig uitzichtpunt en de Zweden hadden dat al vroeg in de gaten want een Zweedse prinses heeft honder jaar geleden een mooi buiten gebouwd bij die klif. Dat is nu een jeugdherberg waar je ook iets kunt eten.

De wandeling eindigt in Visby een aanrader omdat het een prachtige oude binnenstad heeft