Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Langs de Dommel in Den Bosch

Deze wandeling loopt door het oude centrum van Den Bosch. Daarmee is er volop mogelijkheid om de wandeling uit te breiden met museumbezoek, horeca of winkelen. Door de relatief korte afstand is deze wandeling goed te combineren met een andere activiteit. Bijzonder blijft het open landschap dat tegen de oude kern aangeplakt lijkt!

Struinen langse de Dommel

Het ene deel van Brabant is mooier dan het andere. Dit deel onderscheidt zich in positieve zin. Het is een afwisselend landschap waarin verschillende riviertjes hun weg meanderend naar lager zoeken.

De route start aan de rand van Boxtel waarbij we vrijwel direct het bos inlopen. Na enige tijd volgen we de Essche Stroom. Toen wij de tocht wandelden was men volop bezig daarin nieuwe meanders aan te brengen. Daardoor is dit een struinroute geworden. Vandaar dat een routebeschrijving ontbreekt.

Op meerdere plaatsen zijn er mogelijkheden om de tocht te onderbreken, bijvoorbeeld in St Michielsgestel. Er is voldoende horeca onderweg.

Bossche Broek

Een combinatie van een stadswandeling door de oude kern van Den Bosch en een prachtig moerassig natuurgebied aan de rand van de stad. Het eerste stukje is nog wandelen door nieuwbouw maar al snel waan je je ver van de stadse drukte.

Er is voldoende horeca aan het begin en het einde. Halverwege bij de brug richting Vught is enige horeca. Er staat genoeg reclame bij de brug. De wandeling kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoek aan de oude binnenstad of museumbezoek. Een echte aanrader is de boottocht over de Binnendieze.