Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Verkenning van Ameland

Deze wandeling laat je kennismaken met de diversiteit van Ameland. Wandelen over de waddendijk, een mooi pad tussen de landerijen, door de duinen en over het strand. Bijzonder is dat het een heel ander strand is dan we gewend zijn. Er groeien gras en bloemen op. Laatste deel van de route gaat door een bos, langs een duinmeertje en door het oude centrum van Nes. Al met al een gevarieerde wandeling.

Uitwaaien op de westpunt van ameland

Hollum en omgeving is kenmerkend voor een waddeneiland. het dorpje is oud met mooie oude huizen en boerderijen met een indeling kenmerkend voor waddendorpjes. daar omheen ligt een mooi open landschap met in de verte de duinen. en achter de duinen natuurlijk de noordzee. echter op de westpunt zie je hoe het water uit de twee zeeën elkaar raakt. daarbij een aantal mooie vergezichten op de oostkant van terschelling. 

In hollum heb je diverse horeca mogelijkheden voor koffie of iets te eten en desnoods om te overnachten.

Van Hollum naar Nes over de waddendijk

Het lijkt misschien een saaie wandeling maar dat is het zeker niet. De wandeling laat je kennismaken met mooie vergezichten over de waddenzee. Daarin allerlei vogels maar ook vergezichten naar het vasteland van Friesland. je kunt zelf beslissen of je over de grasdijk of over het fietspad loopt.

Van Hollum naar Nes over het strand

We beginnen de wandeling met een kennis met Hollum, een dorp met een mooie oude kern. Vervolgens lopen we door de duinen bij de vuurtoren van Hollum. Vervolgens gaan we een deel over het strand. Laatste deel gaat door een bebost stuk duin. We eindigen vervolgens in het plaatsje Nes. Karakteristiek zijn de oude walvisvaarderswoningen. De wandeling is daarmee gevarieerd en laat je daarom kennismaken met het landschap en de historie van Ameland. Horeca is in beide dorpen aanwezig.