Het schiereiland van Jandia

Samenvatting

In het Zuidwesten van Fuerteventura wordt het eiland steeds smaller en het landschap steeds ruiger. Hier twee korte wandelingen gecombineerd die het verschil in landschap extreem laten zien.

Beschrijving

Twee landschappen die heel verschillend zijn. De ene is een vrij vlakke landtong waarop een mooie vuurtoren staat. Dit is een korte wandeling door een droog gebied. De wandeling is redelijk eenvoudig uit te breiden omdat er overal paden en sporen lopen die je weer terugbrengen naar het beginpunt. Wij hebben onze huurauto geparkeerd bij de windmolen wat gelijk een mooi markeerpunt is.

Het tweede deel is een wandeling bij Cofete. Daar is het landschap een heel ander verhaal. De westkant van het eiland is veel ruiger met steile berghellingen en een woeste zee. Maar wel met een kilometerslang prachtig zandstrand waar je als je even vanaf het einde van de weg loopt je je alleen op de wereld waant.

Ook de rit ernaar toe over een onverharde bergpas is een ervaring op zich, de weg is goed te doen, ook met een huurauto maar je moet geen hoogtevrees hebben

Bereikbaarheid

Huurauto, er rijdt een terreinbus naar Cofete vanaf Morro Jable

Details

Afstand 10 km
Regio Spanje
Verharding Grotendeels onverh
Categorie Eiland
Beginpunt Cofete en Puerto de la Cruz
Eindpunt Cofete en Puerto de la Cruz
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6