Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Langs Vecht en Plas

De Utrechtse rivieren, met name de Utrechtse Vecht, kenmerken zich door meanders door het veenweidebied. Een ander kenmerk zijn de vele meren en plassen in dit gebied zoals de Loosdrechtse Plassen of de Ankeveense Plassen. Deze route combineert deze twee landschappen in een rondwandeling vanuit het aardige plaatsje Nederhorst den Berg. Naast deze wandeling langs de plassen en de Utrechtse Vecht is er een kasteel als bezienswaardigheid. 's Zomers is er een voetveer naar Nigtevecht. Hiermee kun je je wandeling uitbreiden door even een rondje te maken door dit authentieke dorpje.

De Vecht tussen Breukelen en Maarssen

De wandeling laat een hele andere kant van rivieren zien. In de gouden eeuw zijn hier vele landgoederen ontstaan. Dat maakt het karakter van de rivier heel anders dan andere rivieren. 

Een deel van de wandeling gaat over een landgoed en laat daarmee het verschil zien tussen de oever en het achterliggende land (dat is gewoon een veenweidegebied). Zowel aan het begin als einde is een aardig centrum met veel historie. Hier is ook voldoende horeca te vinden.

Vecht bij Oud Zuilen

Een wandeling langs de buitenwijken van Utrecht door een nieuw aangelegd natuurgebied. Het natuurgebied benadrukt het Utrechts veenweidelandschap. Na een wandeling langs een eeuwenoude trekvaart (de Klopvaart) komen we aan bij de Utrechtse Vecht. Deze maakt hier een aantal mooie meanders. We lopen langs de historische kern van Oud Zuilen en kunnen eventueel het slot bezoeken. Vervolgens lopen we richting het oude Vechtdorp Maarssen met wederom een mooie oude kern. Tijdens de wandeling zijn er diverse horeca mogelijkheden.