Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Forten en landgoederen langs de Kromme Rijn

Samenvatting

Deze wandeling laat je kennis maken met een diversiteit van landschappen. Vanuit station Driebergen-Zeist lopen we eerst door een parklandschap met landgoederen. Via een golfbaan lopen we naar de rivier de Kromme Rijn. Daar is het landschap meer open. Via een aantal mooie landgoederen aan de rand van Utrecht lopen we naar Fort Vechten, hier opent het landschap nog meer en lopen we door een nieuw bos naar Houten. Een afwisselende wandeling door de diversiteit in het landschap.

Beschrijving

Een wandeling die de diversiteit van het Nederlandse landschap laat zien. Eerst een gebied met landgoederen in een parklandschap, daarna de meanders van een riviertje en als laatste het open landschap met fruit rond Houten.

Tijdens de wandeling zijn er diverse horeca mogelijkheden, de wandeling kan uitgebreid worden met een wandeling door Rhijnauwen. Het enige bos van de stad Utrecht.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto en Trein (P&R bij station Driebergen-Zeist
Beginpunt Station Driebergen Zeist
Eindpunt Station Houten
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 15 km
Regio Utrecht
Routetype Lijnwandeling
Verharding Deels verhard