Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Verdronken Bos bij Tul en t Waal

Samenvatting

Aan de rand van een dichtbevolkt gebied met slaapsteden als Nieuwegein en Houten aan de horizon ligt een verrassend anders stukje Nederland. Een rustig gebied met weilanden, uiterwaarden en grienden. Daar middenin een prachtig verdronken bos. Neem gerust even de koppelbruggetjes door dit prachtige natuurgebied.

Beschrijving

Tussen Houten en Culemborg ligt een gevarieerd landschap met onder andere een kaarsrecht kanaal, weilanden, grienden en uiterwaarden. Maar ook een aantal mooie forten en verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De wandeling kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoek aan het oude centrum van Culemborg.

Er is horeca onderweg bij een aantal forten. Het werk aan het Spoel heeft een dagelijks geopend restaurant. Let op de Liniepont gaat niet op alle dagen loop dan door naar het pontje van Culemborg. Dat gaat wel het gehel jar.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto en trein. Autorijders parkeren in Culemborg en kunnen vier keer per uur de stoptrein richting Utrecht nemen
Beginpunt Houten, Station Castellum
Eindpunt Culemborg, station
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 17 km
Regio Utrecht
Routetype Lijnwandeling
Verharding Deels verhard