Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Rhijnauwen vanuit Houten

Samenvatting

Rhijnauwen en Amelisweerd zijn landgoederen die tegen de rivier de Kromme Rijn aangeplakt liggen. Met name bekend bij de Utrechters die er vooral in het weekeinde komen om te ontspannen. Dat is niet verwonderlijk want het zijn prachtige landgoederen.

 

Maar er is meer moois zoals Fort bij Vechten wat een museum wordt. Maar ook de overgang van platteland naar stad is mooi. Tot vlak bij het centrum van blijft de route autovrij, daarna gaat de route door de oude binnenstad wat ook voetgangersgebied is. Bij het begin, einde en halverwege is horeca.

Beschrijving

Een wandeling langs de Kromme Rijn met een mooi begin vol historie. Zoals een replica van een Romeinse wachttoren een fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en een aantal landgoederen. Het laatste deel van de wandeling gaat langs de Oude Gracht van Utrecht een uniek stuk historie.

Daarnaast is er volop natuur, een afwisseling van nieuw bij Houten een pas aangelegd natuurterrein en heel oud bij de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd.

Tijdens de tocht is er voldoende horeca aan het begin, eind en ook halverwege. De tocht kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoek aan het centrum van Utrecht voor een museum of een middag winkelen

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Openbaar vervoer, auto kan eventueel geparkeerd worden bij station Utrecht Lunetten tussen begin- en eindpunt
Beginpunt Houten, station
Eindpunt Utrecht, Oude Gracht op loopafstand van station Utrecht CS
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 11 km
Regio Utrecht
Routetype Lijnwandeling
Verharding Deels verhard