Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

De Linge tussen Leerdam en Beesd

Samenvatting

De rivier de Linge is te omschrijven als schilderachtig. Met name het traject tussen Leerdam en Beesd is een mooie meanderend rivierenlandschap. Neem daarbij de oude en karakteristieke dorpjes als Acquoy en Rumpt en je begrijpt waarom wandelen langs rivieren zo mooi is.

Beschrijving

De Linge is een mooi meanderend riviertje in een lieflijk rivierenlandschap. Vooral in het voorjaar is dit een geliefde wandelrouten vanwege de bloesem in die periode. De wandeling voert langs kleine dorpjes die als het ware tegen de dijk zijn aangeplakt. De wandeling eindigt in Marienwaerdt, voor de liefhebbers is de Stapelbakker en de Landgoedwinkel reden voor een tussenstop. De wandeling komt er direct langs.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Trein en auto, autorijders parkeren het beste bij Beesd en nemen de trein naar Leerdam
Beginpunt Leerdam, station
Eindpunt Beesd, centraal station;=)
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 17 km
Regio Gelderland
Routetype Lijnwandeling
Verharding Verhard