Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Over de rand van de Caldera

Samenvatting

Santorini is met name bekend van het massatoerisme, mede vanwege het grote aantal cruiseschepen dat dit eilandje aandoet. Toch is het mogelijk om aan de drukte te ontsnappen middels een spectaculaire wandeling over de rand van de caldera

Beschrijving

Dit is een eenvoudige wandeling over de rand van de caldera van Santorini. Een caldera is de oude kraterrand van een vulkaan. Om een of andere reden hebben de bewoners ervoor gekozen om hun huizen precies op deze rand te maken waardoor je bijzonder spectaculaire en schilderachtige bebouwing krijgt. 

Deze wandeling begint in de drukte van het hoofdstadje maar al snel loop je over een mooi pad hoog boven de zee en is het relatief rustig, al ben je zeker niet de enige die deze wandeling maakt. Er zitten een paar klimmetjes bij en soms loop je hoog over de rand van de caldera maar nergens is de route zwaar of eng te noemen. 

Vervolgens komen we aan in Ia wat misschien nog wel schilderachtiger is dan Fyra. Neem hier rustig de tijd om te genieten van al het moois.

Ik heb de wandeling vroeg in de ochtend gedaan. Dan is het relatief koel en rustig.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Volop bussen over dit eiland, eventueel een taxi
Beginpunt Fyra bij het busstation
Eindpunt Ia bij het busstation
Categorie en afstand
Categorie Eiland
Afstand 9 km
Regio Griekenland
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard