Welkom bij StroomWaarts

Rivieren zijn onlosmakelijk verbonden met het Nederlandse landschap, zij hebben het landschap gevormd en maken er deel van uit. Rivieren hebben ons landschap divers gemaakt. Dat maakt het rivierenland ook zo aantrekkelijk om te voet te verkennen. Wandelen langs rivieren is bijzonder, je ziet steeds weer andere beelden, schepen die voorbij varen, dijken, uiterwaarden en strangen, wielen en killen, allemaal elementen verbonden met rivieren.

Ook eilanden kenmerken zich als bijzonder landschappelijke en culturele onderdelen van onze omgeving. Een eiland geeft mij altijd het gevoel om "helemaal weg" te zijn. Dat maakt dat ook eilanden een bijzondere bestemming zijn voor het maken van wandelingen. Voor het wandelen over eilanden beperken we ons niet alleen tot Nederland maar breiden we het gebied uit tot Europa.

Je vindt op deze website over de wandelingen de volgende informatie:

  • Start- en eindpunt
  • Bereikbaarheid op basis van auto en openbaar vervoer
  • Afstand
  • Beschrijving
  • Kaartje
  • Printbare beschrijving voor onderweg
  • GPS bestand

De informatie op deze website is zodanig ingericht dat je op verschillende manieren de wandelingen kunt maken, met een kaartje of een GPS. Je kunt al het materiaal kosteloos downloaden. Heb je suggesties voor verbetering van het materiaal dan kun je dat ook door geven. Wil je geinformeerd worden over nieuwe routes en ander wandelnieuws schrijf je dan hier in.

Sinds 2000 woon ik in het rivierenland en ik heb het steeds meer leren kennen als een prachtig wandelgebied. Ik trek er dan ook vaak op uit, alleen of met een groep wandelaars. Mijn liefde voor het rivierenlandschap is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Reden om de wandelingen die ik regelmatig maak met jullie te delen. Op deze website zijn de mooiste wandelingen verzameld.

Stroomwaarts boek

BoekjeSinds kort is er naast de website met wandelingen een boekje beschikbaar met achttien wandelingen langs rivieren in de Betuwe. Dit boek heb ik samen met mijn zoon Jeroen gemaakt en beschrijft wandelingen in Buren, Culemborg en Geldermalsen. Wil je dit boekje bestellen ga dan naar BOL.com

Over mij

Bert Dingemans in mijn dagelijks werk ben ik onafhankelijk informatiearchitect en trainer. Daarnaast hou ik van jazzmuziek, vogels kijken en verken ik mijn omgeving graag wandelend of op de fiets. Ik organiseer ongeveer tien keer per jaar een wandeling voor de wandelsite.