Jongensdroom Helgoland

Samenvatting

Helgoland is een minuscuul eiland in de Noordzee ongeveer 70 km ten noorden van Duitsland. Het is geen waddeneiland want het is een rode rots die uit het water rijst. Geen top wandellocatie maar wel een hele bijzondere plek om een dag naartoe te reizen

Beschrijving

Al als kind was ik gefascineerd door Helgoland, ik heb een keer een boek gelezen over de geschiedenis en was meteen verkocht. Een hele bijzondere locatie met een zeer bewogen geschiedenis. Laten we eerlijk zijn het is een wonder dat het nog bestaat want in de tweede wereldoorlog hebben de geallieerden het geprobeerd op te blazen omdat het dienst deed als onderzeeboothaven.

Het is een rode rots die uit de zee omhoogsteekt, het is ook minimaal, de maximale wandeling hebben wij wel gelopen en dat is nog geen vier kilometer. Het eiland wordt overbevolkt met dagjesmensen omdat het een belastingvrij paradijs is. Maar ga je wandelen dan ben je na 100 meter een van de weinige die probeert de rots te bedwingen. Bijzonder zijn daarbij de broedende Jan van Genten die je bijna kunt aanraken.

 

Bereikbaarheid

Meerdere veerdiensten vanuit een aantal Duitse badplaatsen

Details

Afstand 5 km
Regio Duitsland
Verharding Verhard
Categorie Eiland
Beginpunt Veerhaven Helgoland
Eindpunt Veerhaven Helgoland
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6