Lingelandschappen

Samenvatting

Tussen Leerdam en Beesd meandert het riviertje de Linge zich door het landschap. Daardoor is een lieflijk en schilderachtig landschap ontstaan. Maar ook het achterland van deze rivier is prachtig en heerlijk rustig. 

Deze wandeling biedt een combinatie van beiden, deels langs de oevers van de Linge en deels door het achterland. Daarmee is het een afwisselende wandeling (ook qua verharding). Er is een horeca stop aan de start en ongeveer halverwege.

 

Beschrijving

Een wandeling langs de Linge met eerst een paar meanders van de rivier. Je ziet steeds het kerkje van Acquoy van een andere kant.

Na de pittoreske dijkdorpjes Acquoy en Rhenoy gaan we het achterland in en veranderd het landschap. Alles hier is gebaseerd op de strijd tegen het water, brede weteringen, gemaaltjes, kleine molentjes, maar ook veel grienden. Het zijn echt de komgronden die zo kenmerkend zijn voor het rivierenland.

Richting Marienwaerd veranderd het landschap weer en wordt het meer parkachtig en zie je de eerste fruitbomen weer verschijnen. 

Deze wandeling is goed te combineren met een bezoek aan glasstad Leerdam of kunstfort Asperen. Er is voldoende horeca onderweg.

Bereikbaarheid

Goed bereikbaar met trein en auto, autorijders parkeren bij Beesd en nemen het treintje naar Leerdam

Details

Afstand 22 km
Regio Zuid Holland
Verharding Deels verhard
Categorie Rivier
Beginpunt Leerdam, station
Eindpunt Beesd, station
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6