Van Leerdam naar Culemborg

Samenvatting

Zowel Leerdam als Culemborg zijn allebei historische plaatsen met een mooie oude kern. Daarbij allebei gelegen aan een rivier. Het gebied tussen deze plaatsen in is open en divers. De Diefdijk is in de deze wandeling de belangrijkste factor. We komen langs een aantal wielen en het laatste deel van de route is onverhard dwars door de uiterwaarden van de Lek.


De wandeling kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoek aan de oude binnensteden of het glasmuseum in Leerdam. Aan het begin en einde is volop horeca, ook halverwege in Schoonrewoerd en bij het Werk aan het Spoel.

Beschrijving

De wandeling loopt van Leerdam naar Culembor, voor een groot deel langs het cultureel erfgoed de Diekdijk. We doen Schoonrewoerd aan een aardig dorpje in het Zuid Hollandse veengebied.

Vervolgens lopen we langs een oude eendenkooi naar het Werk aan het Spoel. Het is en goede ontwikkeling dat alle oude waterliniewerken een recreatieve bestemming krijgen. De wandeling eindigt in het oude centrum van Culemborg.

Bereikbaarheid

Trein en openbaar vervoer. In Culemborg is volop parkeergelegenheid bij het station dan met de trein naar Leerdam via Geldermalsen

Details

Afstand 20 km
Regio Zuid Holland
Verharding Deels verhard
Categorie Rivier
Beginpunt Leerdam, station
Eindpunt Culemborg, station
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6