Tiendwegen en kades tussen Lexmond en Schoonhoven

Samenvatting

We beginnen direct met een prachtig deel, de Rijssekade. Een mooie groene kade, heel bijzonder opgebouwd uit twee kades. Daarna de Zouweboezem ook een kenmerkend stukje Hollandse historie. Daarna mooie vergezichten en een prachtige Tiendweg tot aan een historisch vestingplaatsje Nieuwpoort (niet van de slag bij..)

Beschrijving

Dit is een het vergeten broertje van het Groene Hart. Relatief onbekend maar landschappelijk gezien misschien wel mooier dan de bekende variant. Want rustiger, groener, rechter en de sloten zo hier en daar veel breder. Het eerste deel langs de Rijssekade en de Zouweboezem zijn fantastisch, het lijkt hier alsof de tijd 300 jaar heeft stilgestaan. Maar ook Noordeloos en de Tiendweg tussen Ameide en Nieuwpoort zijn prachtig. Tussen al het groen een aantal leuke oude plaatsjes zoals Meerkerk en Ameide, prachtig is het relatief onbekende vestingstadje Nieuwpoort.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer, autorijders parkeren in Lexmond of Nieuwpoort en nemen daar de bus naar het begin- of eindpunt. Eenmaal per uur.

Details

Afstand 21 km
Regio Zuid Holland
Verharding Deels verhard
Categorie Tiendweg en kade
Beginpunt Lexmond, bushalte
Eindpunt Schoonhoven veerpont, op loopafstand is het busstation
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6