Fort Vuren naar Gorinchem

Samenvatting

Een wandeling met bijzondere plekken in het rivierenlandschap. Hier komen meerdere rivieren bij elkaar, de Waal gaat over in de Merwede. Maar ook een Hollandse Waterline, Slot Loevestein, mooie oude vestingplaatsjes zoals Woudrichem en Gorinchem. Je kunt hier alle kanten op en allerlei historische combinaties maken.

Beschrijving

Een lijnwandeling langs de brede rivier de Waal. Er is een mooi uitstapje van te maken door te beginnen met de veerboot van Gorinchem naar Fort Vuren, doe je steigers aan bij Woudrichem en Loevestein.

De wandeling zelf is een combinatie van cultuurhistorie met het fort Vuren en de oude binnenstad van Gorinchem. Fort Vuren is leuk om even te bezoeken als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Gorinchem is oud en heeft een mooie binnenstad. Vooral de sluis van de Linge is een mooi oud stukje waar het leuk is om naar de bedrijvigheid van de bootjes te kijken.

Er is voldoende horeca onderweg, aan het begin en het einde. De wandeling is eenvoudig uit te breiden met andere activiteiten in het rivierenland, Gorinchem heeft genoeg te bieden.

Bereikbaarheid

Auto en trein

Details

Afstand 8 km
Regio Zuid Holland
Verharding
Categorie Rivier
Beginpunt Station Gorinchem en dan met de veerboot naar Fort Vuren (zie riveer.nl)
Eindpunt Station Gorinchem
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6