Molens en een mirador bij Santa Lucia

Samenvatting

In het binnenland van Gran Canaria is het onderscheid tussen waar water is en waar niet duidelijk zichtbaar. In het dal waar Santa Lucia ligt zie je dat de ene kant groen is en de andere kant dor en bruin. Deze wandeling gaat door het groene deel maar heeft mooie doorkijkjes naar het dorre deel

Beschrijving

Santa Lucia ligt op ongeveer 700 meter hoogte in een groen deel van een mooie vallei omzoomt door hoge bergen. De wolken komen hier door de passaat altijd uit dezelfde hoek. Met als gevolg dat de wolken tegen de bergen aanbotsen en leegregenen. De andere kant van de vallei is daardoor droog.

Deze wandeling gaat door een relatief dichtbevolkt gebied met veel huizen, tuinderijen en boerderijen. Logisch want water is hier de beperkende factor en dat is hier volop aanwezig (en wordt volop opgevangen). De wandeling komt bij een mooie mirador en gaat langs een aantal oude watermolens.

Het is een relatief lichte wandeling zonder grote hoogteverschillen. De paden zijn goed alleen het gedeelte naar de watermolens en terug is een smal pad. Een mooie kennismaking met het berggebied van Gran Canaria ook voor de minder ervaren wandelaar.

Bereikbaarheid

Bus en huurauto

Details

Afstand 7 km
Regio Spanje
Verharding Deels verhard
Categorie Eiland
Beginpunt Santa Lucia bij het gemeenschapshuis
Eindpunt Santa Lucia bij het gemeenschapshuis
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6