Zandduinen van Maspalomas

Samenvatting

Ingeklemd tussen een aantal toeristenresorts ligt een bijzonder stukje natuur: de zandduinen van Maspalomas. Deze wandeling combineert een strandwandeling met een wandeling door deze duinen

Beschrijving

De wandeling begint op de boulevard van Maspalomas, een druk stukje toerisme waar volop gewandeld, gerecreerd en gewinkeld wordt. Bij de vuurtoren gaan we het strand op en na een paar kilometer wordt het al veel rustiger. 

Na een paar kilometer waar het strand een scherpe bocht maakt zijn wij de duinen ingelopen. Een bijzondere ervaring, met name omdat er vrij veel wind stond en je ziet dat de duinen constant van vorm veranderen. Natuurlijk gaat dat niet snel maar je ziet overal zand opwaaien en even verder weer neerdwarrelen. Bijzonder is dat dit zand afkomstig is uit de Sahara en hier samenkomt op een relatief klein stukje grond.

Wij hebben een ruime bocht gemaakt en zijn op een gegeven moment teruggelopen naar het strand om daarlangs terug te lopen naar het beginpunt. Je kunt de wandeling zelf eenvoudig uitbreiden of verkleinen (zowel het standgedeelte als het duingedeelte).

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer (bussen) en huurauto

Details

Afstand 8 km
Regio Spanje
Verharding Grotendeels onverh
Categorie Eiland
Beginpunt Maspalomas, vuurtoren
Eindpunt Maspalomas, vuurtoren
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6