Vega de Rio Palmos

Samenvatting

Waar water is is het gelijk groen op Fuerteventura. Dat is op niet zo veel plaatsen maar hier is een bron en daardoor is het wat groene landbouw

Beschrijving

Het eerste deel gaat gelijk door de barranco die hier tevens als een soort van onverharde weg en parkeerplaats fungeert. Vervolgens door een mooi en rustig dorpje met wat horeca komen we aan bij een dicht stukje begroeiiing. Hier loop je daadwerkelijk tussen wat bomen en struikgewas, een unicum in Fuerteventura. Toen wij hier liepen was er zelfs wat water in een klein stroompje.

Het landschap wordt ruiger en de begroeiing schaarser, we wandelen door over een pad met een mooi uitzicht op de steile berghellingen tot aan de dam. Hier loopt het pad verder door naar beneden maar wij steken de drooggevallen meerbodem over of lopen over de damwand (wat je voorkeur heeft in verband met hoogtevrees).

Aan de overkant is een smal pad dat ons langs de oevers en wat landbouwpercelen terugbrengt naar een smalle weg en vervolgens volgen we deze weg terug naar het beginpunt. Het laatste deel kun je weer door de barranco doen of via de verharde weg.

Bereikbaarheid

Huurauto

Details

Afstand 7 km
Regio Spanje
Verharding Deels verhard
Categorie Eiland
Beginpunt Aan de hoofdweg bij de kerk van Vega de Rio Palmos
Eindpunt Aan de hoofdweg bij de kerk van Vega de Rio Palmos
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6