Over de rand van de Caldera

Samenvatting

Santorini is met name bekend van het massatoerisme, mede vanwege het grote aantal cruiseschepen dat dit eilandje aandoet. Toch is het mogelijk om aan de drukte te ontsnappen middels een spectaculaire wandeling over de rand van de caldera

Beschrijving

Dit is een eenvoudige wandeling over de rand van de caldera van Santorini. Een caldera is de oude kraterrand van een vulkaan. Om een of andere reden hebben de bewoners ervoor gekozen om hun huizen precies op deze rand te maken waardoor je bijzonder spectaculaire en schilderachtige bebouwing krijgt. 

Deze wandeling begint in de drukte van het hoofdstadje maar al snel loop je over een mooi pad hoog boven de zee en is het relatief rustig, al ben je zeker niet de enige die deze wandeling maakt. Er zitten een paar klimmetjes bij en soms loop je hoog over de rand van de caldera maar nergens is de route zwaar of eng te noemen. 

Vervolgens komen we aan in Ia wat misschien nog wel schilderachtiger is dan Fyra. Neem hier rustig de tijd om te genieten van al het moois.

Ik heb de wandeling vroeg in de ochtend gedaan. Dan is het relatief koel en rustig.

Bereikbaarheid

Volop bussen over dit eiland, eventueel een taxi

Details

Afstand 9 km
Regio Griekenland
Verharding Deels verhard
Categorie Eiland
Beginpunt Fyra bij het busstation
Eindpunt Ia bij het busstation
Download GPS bestand (Zip)
Download Routebeschrijving (PDF)

 

Vergeet niet je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6