Britse eilanden, groot en klein

De Britse eilanden worden omringd door vele eilanden. Allereerst natuurlijk Schotland waar vele eilanden te vinden zijn. De een nog ruiger dan de ander, sommige zelfs onbewoond. In de afgelopen periode hebben we een aantal van deze eilanden bezocht, helaas weinig bewandeld maar van een hebben we wel een wandeling beschreven en op deze website geplaatst. Kerrera een eiland voor de kust bij Oban. 

In de categorie bijzonder valt het eiland Man, bekend vanwege de motorraces maar nog niet echt ontdekt als wandeleiland. Man is een onafhankelijk eiland maar toch heel Brits. Toch merk je aan veel zaken dat het een apart land is, eigen geld, eigen mobiel netwerk, eigen postzegels. Vooral dat geld moet je op letten want dat is buiten Man vrijwel waardeloos. Man is goed te bereizen per trein, er zijn drie nostalgische spoorlijntjes en dat maakt een wandeltocht direct al compleet.

Absolute buitencategorie is Isle of Scilly, bijna niemand kent het, het is een eilandengroep ten westen van de zuidwestpunt van Engeland. Een paar uur varen en je komt in een subtropisch wandelparadijs. Prachtige witte standjes, leuke plaatsjes en met kleine veerbootjes van het ene eiland naar het andere. Dit is een echte aanrader.

 

Garrison Hill op St Mary

St Mary is een pareltje in de Atlantische Oceaan. Deze wandeling voert over het vroegere militaire gedeelte van het eiland. Het heeft daarmee hele mooie doorkijkjes naar Hughtown en naar een aantal andere eilanden

Peninnis Head op St Mary

St Mary is een pareltje in de Atlantische Oceaan. Deze wandeling voert over een schiereiland van het hoofdeiland. Het heeft daarmee hele mooie doorkijkjes naar Hughtown en de andere delen van het hoofdeiland.

Rondom Old Town op St Mary

St Mary is een pareltje in de Atlantische Oceaan. Deze wandeling voert over het hoofdeiland. Het heeft daarmee hele mooie doorkijkjes naar Old town en de andere delen van het hoofdeiland.

Kerrera

Kerrera is een klein eiland voor de Schotse kust bij Oban. Het is een Hebride eiland dat niet groot is maar daarmee wel perfect voor een kennismaking met het Schotse landschap

Tresco

Als St Mary een pareltje is dan is Treso een diamantje. Nog zo'n mooi eiland met prachtige witte standen, maar ook duinen en vanzelfsprekend een Engels landschap in het midden van het eiland

Port Soderick naar Douglas

Een kustwandeling op de Isle of Man. Een combinatie van een rivierwandeling, een kustwandeling en een stoomtreintje

Laxey naar Groudle Glen

Een wandeling langs de oostkust van Isle of Man. Elk deel van dit eiland heeft een eigen karakter. Hier valt het landbouwkarakter op.

Groudle Glen naar Douglas

Een wandeling met een langzame overgang van platteland naar stad.Veel mooie gezichten op de baai van Douglas.

Castletown naar Colby

Een wandeling langs de kust van Man met mooie vergezichten een heel oud stadje inclusief kasteel en een stoomtrein

Ramsey naar Ballajora

Een wandeling die wat saai begint maar elke honderd meter verder mooier en spectaculairder wordt. Laaste deel is een prachtig pad direct langs de kust hoog boven woeste kliffen