Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Tiendwegen en kades tussen Lexmond en Schoonhoven

Dit is een het vergeten broertje van het Groene Hart. Relatief onbekend maar landschappelijk gezien misschien wel mooier dan de bekende variant. Want rustiger, groener, rechter en de sloten zo hier en daar veel breder. Het eerste deel langs de Rijssekade en de Zouweboezem zijn fantastisch, het lijkt hier alsof de tijd 300 jaar heeft stilgestaan. Maar ook Noordeloos en de Tiendweg tussen Ameide en Nieuwpoort zijn prachtig. Tussen al het groen een aantal leuke oude plaatsjes zoals Meerkerk en Ameide, prachtig is het relatief onbekende vestingstadje Nieuwpoort. Het eindpunt is bereikbaar via het Schoonhovens veer.

Tiendwegen en kades tussen Schoonhoven en Polsbroek

Een wandeling met voornamelijk kades, dus veel begroeiing, mooie doorkijkjes naar weilanden en vergezichten. Schoonhoven is een mooi oud plaatsje, heb je tijd om even door het oude stadje te lopen dan is dat een aanrader.

Bij Cabauw volgen we een kerkepad, een bijzonder cultuurhistorisch element. Vermeldenswaardig is dat Polsbroekerdam in het verleden bekend stond om een aantal bijzondere geloofsgenootschappen het zwavelstokkengeloof en de zwartjannetjes.

Je loopt hier een deel door het land van een boer. Soms is het wat moeilijk om het pad te zien maar loop gewoon in de richting van de sloten in de richting van Polsbroek. Daar kom je weer op de verharde weg