Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Rondwandeling Polsbroek

Een wandeling langs brede sloten en smalle percelen, maar ook met een aantal mooie kades en een moeras vol weidevogels. Een voorbeeld van een Hollands weidelandschap

Tiendwegen en kades tussen Schoonhoven en Polsbroek

Een wandeling met voornamelijk kades, dus veel begroeiing, mooie doorkijkjes naar weilanden en vergezichten. Schoonhoven is een mooi oud plaatsje, heb je tijd om even door het oude stadje te lopen dan is dat een aanrader.

Bij Cabauw volgen we een kerkepad, een bijzonder cultuurhistorisch element. Vermeldenswaardig is dat Polsbroekerdam in het verleden bekend stond om een aantal bijzondere geloofsgenootschappen het zwavelstokkengeloof en de zwartjannetjes.

Je loopt hier een deel door het land van een boer. Soms is het wat moeilijk om het pad te zien maar loop gewoon in de richting van de sloten in de richting van Polsbroek. Daar kom je weer op de verharde weg

Tiendwegen en kades tussen Polsbroek en IJsselstein

Deze wandeling laat je volop kennismaken met het groene hart, bijna tien kilometer kade, maar ook een mooi oud Hollands stadje IJsselstein. Polsbroek komt voor in het boek "Het Wassende Water" van Herman de Man.

Bijzonder is het moerasgebied tussen Polsbroek en Oudewater. De kade en onze route loopt er pal langs. Beklim de uitkijktoren even om te genieten van een prachtig vogelrijk gebied.