Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl


Welkom bij het Water Wandel Web

Thema's

Er zijn meerdere thema's te vinden op deze website. Hieronder zie je de thema's rivieren, eilanden en Tiendwegen. Daarnaast zijn er specifieke thema's uitgewerkt zoals een bepaalde rivier een eiland of een bijzonder onderwerp zoals pontjes

Rivieren

Bij het wandelen zijn een aantal thema's uitgewerkt. Dit zijn wandelen langs rivieren, eilanden en tiendwegen. Dit jaar komt het thema Rondjes met pontjes bij. Ieder thema kun je hieronder eenvoudig bereiken via de trefwoorden hieronder.

Tiendwegen en kades

Tiendwegen en kades zijn een cultuurhistorisch element voor de lage Nederlanden.. Daarom hebben we een aantal rondwandelingen èn een meerdaagse wandeling uitgezet van Culemborg naar Woerden via Gouda Unieke groene wandelingen door toch een dichtbevolkt deel van Nederland.

Eilanden

Ook eilanden kenmerken zich als bijzonder landschappelijke en culturele onderdelen van onze omgeving. Een eiland geeft mij altijd het gevoel om "helemaal weg" te zijn. Dat maakt dat ook eilanden een bijzondere bestemming zijn voor het maken van wandelingen. Voor het wandelen over eilanden beperken we ons niet alleen tot Nederland maar breiden we het gebied uit tot Europa.


Opzet van de wandelingen

Je vindt op deze website over de wandelingen de volgende informatie:

  • Start- en eindpunt
  • Bereikbaarheid op basis van auto en openbaar vervoer
  • Afstand
  • Beschrijving
  • Kaartje
  • Printbare beschrijving voor onderweg
  • GPS bestand
  • Interactieve routekaart
De informatie op deze website is zodanig ingericht dat je op verschillende manieren de wandelingen kunt maken, met een kaartje of een GPS. Je kunt al het materiaal kosteloos downloaden. Heb je suggesties voor verbetering van het materiaal dan kun je dat ook door geven.

Stroomwaarts boek

BoekjeSinds kort is er naast de website met wandelingen een boekje beschikbaar met achttien wandelingen langs rivieren in de Betuwe. Dit boek heb ik samen met mijn zoon Jeroen gemaakt en beschrijft wandelingen in Buren, Culemborg en Geldermalsen. Wil je dit boekje bestellen ga dan naar BOL.com

Over mij

Bert Dingemans in mijn dagelijks werk ben ik onafhankelijk trainer en coach op data gedreven werken. Daarnaast hou ik van jazzmuziek, vogels kijken en verken ik mijn omgeving graag wandelend of op de fiets. Ik organiseer ongeveer tien keer per jaar een wandeling voor wandelsite.