Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Beverweerd

Samenvatting

De rivier de Kromme Rijn stroomt in de omgeving van Langbroek en Werkhoven door een eeuwenoud landschap. Een landschap dat zich kenmerkt door kleinschalige landbouw, fruitteelt en oude landgoederen. Het landgoed Beverweerd is hier een mooi voorbeeld van.

Deze wandeling gaat deels door bossen, boomgaarden en akkers en volgt op een jaagpad geruime tijd de Kromme Rijn. Een smalle, relatief snelstromende rivier. Begin en eindpunt is in de oude kern van Werkhoven.

Beschrijving

De Kromme Rijn begint in Wijk bij Duurstede op de plek waar de Rijn de Lek overgaat. Het is een oude rivier, lang geleden lag hier de grens van het Romeinse rijk. Het landschap ademt die historie nog steeds uit.

Landgoed Beverweerd bestaat uit een parklandschap met een architectonisch landhuis. De wandeling volgt de Kromme Rijn aan beide kanten en verbindt Werkhoven met Odijk. In Odijk kan de wandeling ook gestart worden. Er is horeca in Werkhoven en Odijk, onderweg zijn een aantal rustpunten.

 

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto en openbaar vervoer, bus vanaf Utrecht of Zeist
Beginpunt Werkhoven, Beverweertseweg
Eindpunt Werkhoven, Beverweertseweg
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 8 km
Regio Utrecht
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard