Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Langs de Maas bij Hedel en Ammerzoden

Samenvatting

Wandelen door het rivierenland bestaat veelal uit het wandelen over dijken maar ook door het achterland. Achter die dijken ligt ook een mooi en afwisselend landschap. Dat landschap in combinatie met de dijk langs de Maas gaan we in deze wandeling verkennen. We lopen door een open landschap naar dorpjes als Hedel en Ammerzoden.

Beschrijving

De Maas heeft een ander karakter dan de andere rivieren. Zo vlak bij Den Bosch is het een echte meanderende rivier in een open landschap. Het is een landschap dat ouderwets aandoet in positieve zin. Toch zie je dat ook hier de bedrijvigheid oprukt. Opvallend is de champignon cultuur waarvan ik altijd dacht dat die voornamelijk in Noord Limburg zat.

De wandeling kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoek aan kasteel Ammerzoden met horeca of een stadswandeling door Zaltbommel.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto, voldoende parkeren in omgeving van Jachthaven
Beginpunt Hedel, Jachthaven
Eindpunt Hedel, Jachthaven
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 8 km
Regio Gelderland
Routetype Rondwandeling
Verharding Verhard