Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Amerongen

Samenvatting

Amerongen ligt ingeklemd tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Rijn. Dat maakt de omgeving bijzonder. Daarbij komt een mooie historische kern en een kasteel. Ook komen we in het plaatsje Elst (U) waarin de herinnering aan de tabaksteelt nog steeds zichtbaar is. Via de twee veerpontjes verbinden we het Utrechtse heuvelland met de Betuwe.

Beschrijving

Een wandeling door een aantal heel verschillende landschappen, bos, boomgaarden, uiterwaarden, dorpjes, lanen een oude tabaksplantage. Het maakt allemaal deel uit van deze wandeling. We lopen aan twee kanten van de rivier waardoor we twee keer met een gierpont oversteken. Er is onderweg op meerdere plaatsen horeca. De wandeling kan eenvoudig uitgebreid worden met bijvoorbeeld een bezoek aan kasteel Amerongen.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto, parkeren aan de Blankertsweg
Beginpunt Eck en Wiel, Blankertsweg
Eindpunt Eck en Wiel, Blankertsweg
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 13 km
Regio Utrecht
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard