Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Woerden - Bodegraven

Samenvatting

De Oude Rijn is zoals de naam al aangeeft een rivier met historie! Al in de tijd van de Romeinen bekend als grens van het Romeinse Rijk. Ten noorden hiervan woonden de ongeciviliseerden! Die historie is goed merkbaar bij deze wandeling. De route langs de rivier kenmerkt zich door historie, oude boerderijen, de Wiericke, gebouwen en dorpjes als Nieuwerbrug. Het jaagpad langs de rivier maakt de wandeling groen en autoluw ondanks de dichtbevolkte omgeving.

Beschrijving

Wandelen door het groene hart is verrassend. Rustig wandelen in een gebied waar zoveel mensen wonen is echt mogelijk en deze wandeling bewijst het. De wandeling voert grotendeels over het jaagpad en is daardoor autoluw, er zijn soms wel veel fietsers.

De wandeling kan eenvoudig uitgebreid worden met een bezoek aan het oude centrum van Woerden of Bodegraven. Daarnaast is er het fort Wierickeschans. Er is voldoende horeca aan het begin en einde van de wandeling, ook halverwege maar de openingstijden daar zijn niet bekend.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto en openbaar vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid bij station Woerden.
Beginpunt Woerden, station
Eindpunt Bodegraven, station
Categorie en afstand
Categorie Rivier
Afstand 13 km
Regio Zuid Holland
Routetype Lijnwandeling
Verharding Verhard