Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Rondje Sylt

Samenvatting

Sylt is een duits waddeneiland in het uiterste noorden van Duitsland. Het is een eiland met een bijzondere vorm (een driehoek) en daarmee kenmerkt het zich door meerdere landschappen

Beschrijving

Sylt is een eiland met meerdere gezichten. Allereerst een landbouwgebied met mooie vergezichten, vervolgens een wandeling langs de waddendijk met mooi uitzicht over de zee. Vervolgens door de duinen naar het Noordzeestrand. Daar volop de karakteristieke standkorven die je overal in Noord Duitsland ziet. Laatste deel gaat door een levendig plaatsje met volop massatoerisme.

Tijdens de wandeling is met name aan het einde volop horeca aanwezig. Het eiland nodigt uit om ook de andere delen van het eiland wandelend of fietstend te verkennen.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Goed bereikbaar met de trein, vrijwel ieder half uur een stop op beide stations
Beginpunt Station Keitum op Sylt
Eindpunt Station Westerland op Sylt
Categorie en afstand
Categorie eiland
Afstand 12 km
Regio Duitsland
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard