Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Buureiland Borkum

Samenvatting

Het Duitse eiland Borkum is de volgende in het rijtje vanaf Texel. Op het eiland zie je in de verte Rottum en Schiermonnikoog liggen. Het is een eiland met een eigen karakter, bijzonder is bijvoorbeeld het treintje van de reede naar het dorp. Wij hebben de wandeling terug gemaakt naar de haven en maken kennis met de verschillende landschappen

Beschrijving

Vakantie begint al op de veerboot, een lange vaartocht over de Dollard naar het eiland Borkum met mooie vergezichten over de Duitse en de Nederlandse waddenkust. Op het eiland maken we kennis met zowel natuur als toerisme. Aardig is het treintje dat je naar het dorp brengt.

Wij maken een mooie wandeling langs de kust, met uitzicht op zeehonden op de zandbanken, via een stukje duinen naar een open landschap. Vervolgens een mooie dijkwandeling met vele vogels op de wadden in de verte.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Trein en auto
Beginpunt Emden aussenhafen
Eindpunt Emden aussenhafen
Categorie en afstand
Categorie Eiland
Afstand 13 km
Regio Duitsland
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard