Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Slot Loevestein

Samenvatting

Dit kasteel ligt vanuit rivierenperspectief op een geweldige plek, drie rivieren, een prachtig rivierenland en een plek die bol staat van de historie. Na het ruimte voor de rivier project een mooi stukje rivierenland

Beschrijving

Een wandeling midden in het rivierenland gelegen aan drie rivieren, een beetje vreemd omdat er feitelijk twee rivieren bij elkaar komen. Maar wij Nederlanders hebben wel meer vreemde naamconstructies bedacht voor rivieren.

Gebied is prachtig met veel historie, een mooie omgeving, vergezichten over rivieren en natuurlijk slot Loevestein. De wandeling is dan ook goed te combineren met een bezoek aan het kasteel of de vesting Woudrichem. 

Houdt er rekening mee dat het voetveertje niet alle dagen gaat zie http://voetveerwoudrichem.nl/wp/. Er is in de omgeving voldoende horeca.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Auto en bus
Beginpunt Woudrichem, Parkeerplaats Schapendam (als voetveer niet gaat parkeerplaats Slot Loevestein)
Eindpunt Woudrichem, Parkeerplaats Schapendam (als voetveer niet gaat parkeerplaats Slot Loevestein)
Categorie en afstand
Categorie Rivier, RondPont
Afstand 12 km
Regio Gelderland
Routetype Rondwandeling
Verharding Deels verhard