Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Risco del Paso

Samenvatting

Dit is feitelijk een uitgebreide strandwandeling. Bijzonder is het soort estuarium dat ontstaan is door de vorm van het strand hier.

Beschrijving

Deze wandeling begint op het strand van Risco del Paso. Het strand is hier enorm breed zodat we beginnen met een aardige afstand te overbruggen naar de branding. Hierbij kan het nodig zijn dat we een strandmeertje moeten oversteken.

Vervolgens volgen we het strand naar het oosten en hebben we mooie vergezichten op de kust van Fuerteventura. Langs de bergen zien we meertjes ontstaan en begroeiing. Een soort van estuarium.

Na ongeveer 5 kilometer lopen we naar de bergen en gaan we eerst aan de rand van het strand lopen. Later lopen we hoger over de hellingen wat ons mooie uitzichten geeft op de omgeving en op de meertjes op het strand.

Kaart

 width=

Download GPS bestand

Wil je deze route gebruiken op je Garmin of App op je telefoon dan kun je hier de zip downloaden en uitpakken en naar je navigatie.

Open interactieve kaart

Je kunt in deze website een interactieve kaart openen. Daar kun je de route zien en eventueel kijken waar je jezelf bevindt op de kaart

Open routebeschrijving

Van een groot aantal wandelingen is een routebeschrijving gemaakt waarmee je makkelijk een route kunt volgen zonder GPS.

Bereikbaarheid
Bereikbaarheid Huurauto
Beginpunt Parkeerplaats Risco Del Paso
Eindpunt Parkeerplaats Risco Del Paso
Categorie en afstand
Categorie Eiland
Afstand 9 km
Regio Spanje
Routetype Rondwandeling
Verharding Onverhard