Deze website is verplaatst naar Waterwandeling.nl

Een nieuwe opmaak voor stroomwaarts

Sinds kort heeft Stroomwaarts een nieuwe huisstijl gekregen, een iets modernere opmaak en een andere indeling in bijvoorbeeld de tags. De aanpassing van de tags was nodig omdat we sinds kort ook wandelingen opnemen over eilanden, een nieuw thema voor stroomwaarts. Met name deze eilandcategorie groeit op dit moment vrij stormachtig omdat we op dit moment op sabbatical zijn. Tijdens deze sabbatical vullen we onze tijd met het maken van wandelingen over eilanden. Omdat onze sabbatical is ingegaan op 1 januari hebben we ervoor gekozen om op een aantal eilanden te beginnen waar het in deze tijd van het jaar aangenaam is, namelijk de Canarische eilanden.

Waarom een nieuwe huisstijl? Een van de belangrijkste redenen was dat in de oude situatie de opmaak van de website voor mobiele telefoons en tablets anders was dan voor gebruikers die via een browser inlogden. Dat gaf problemen omdat er ook minder functies waren op de mobiele apparaten. Reden om nu voor een opmaak te kiezen die op alle apparaten hetzelfde is, maar waarbij wel rekening gehouden wordt met de grootte van het scherm en zich daarnaar aanpast.

Ander punt wat is opgepakt is dat de kaart functies verbeterd zijn, de kaart is nu schermvullend voor alle apparaten. Daarnaast kun je nu ook de wandeling tonen op een interactief scherm. Op veel apparaten kun je vervolgens laten zien waar je je op de kaart bevindt. Hiermee wordt het mogelijk om alleen met je mobiele apparaat de wandeling te doen. Je kunt dus zonder routebeschrijving op pad (check wel even of jouw mobiel deze functie ondersteund, de meeste moderne telefoons doen dat.

Ik hoop dat jullie veel plezier hebben aan de wandelingen die hier gepubliceerd worden, de komende weken zullen er nog een groot aantal wandelingen bijkomen, van Gran Canaria, Mallorca en Ibiza. Later dit jaar komt daar de Ilse of Man en mogelijk de Isle of Wight bij. Echter voor april en mei staan er ook wandelingen langs rivieren op het programma, met name een vierdaagse langs de Ijssel staat hoog op de wandelprioriteitenlijst van mij.