Achtergrond

Sinds mijn jeugd heb ik een bijzondere band met rivieren. Het stromende water, de onrust en beweging passen goed bij mijn persoonlijkheid. Maakt niet uit of het grote of kleine rivieren zijn, ze hebben allemaal een eigen charme.

Rivieren die in mijn geheugen gegrift staan zijn bijvoorbeeld de Kali Gandaki in Nepal een woest kolkende vlechtende rivier. Maar ook de Donau in Oostenrijk een brede trage meanderende rivier waar de meest inventieve pontjes je naar de overkant brengen. Maar ook de Waal bij Rossum staat hoog in mijn top tien.

De naam stroomwaarts is gebaseerd op de termen stroomopwaarts en stroomafwaarts. Bij rivieren maak je altijd een keuze gaat het stroomafwaarts of stroomopwaarts. Bij wandelen langs een rivier maakt dat niets uit, het is altijd plezierig een rivier stroomwaarts te volgen. Vandaar deze naam.

De wandelingen op deze website worden allemaal voorgelopen en tijdens deze wandeling wordt de route opgenomen op een tablet, er worden foto's gemaakt en indien nodig wordt de memo recorder op de telefoon gebruikt als geheugensteun. Gevolg is dat de site langzaam groeit. Ik hoop op 1 januari 2015 50 wandelingen gepubliceerd te hebben.

Ik wens je veel plezier bij deze stroomwaarts wandelingen