Landgoed Junne

Dat rivieren zo verschillend kunnen zijn qua karakter laat de Overijsselse Vecht ten volle zien in de omgeving van Ommen. Een sterk meanderende rivier door een licht glooiend zandgrondgebied. Dat geeft een heel afwisselend parklandschap waarin het prachtig wandelen is. De mens heeft de afgelopen jaren wel geprobeerd deze rivier te temmen maar dat is nog niet helemaal compleet. Daarmee zie je een dunbevolkte strook langs de rivier met een mooie en afwisselende natuur. Een mooie gevarieerde rondwandeling door een verrassend anders rivierenlandschap.

Ommen naar Mariƫnberg

Een wandeling langs de Overijsselse Vecht met prachtige vergezichten, een mooie meanderende rivier en zelfs een paar heuse rivierduinen. De wandeling is eenvoudig te lopen omdat grotendeels de markering van het Vechtdalpad wordt gevolgd. Een aanrader voor iedereen die van verrassend anders wandelen houdt

Dalfsen - Ommen

Deze wandeling kenmerkt zich door de Overijsselse Vecht. We volgen hem regelmatig en zo niet dan heeft deze rivier zijn sporen achtergelaten in het landschap. Dode rivierarmen, rivierduinen, dijken allemaal gerelateerd aan deze eens onstuimige rivier.

 

De wandeling komt door het plaatsje Vilsteren een alleraardigst Brinkdorp met een mooi landhuis. De wandeling komt daarnaast langs of door diverse landgoederen. Daarmee wordt het ook historisch gezien een aardige tocht.

Rechteren

Een echte struinwandeling door de bossen van landgoed Rechteren. De rivier de Vecht zien we maar een paar keer, daarnaast een aantal dode rivierarmen. Maakt de wandeling niet minder interessant, het landgoed is uitgestrekt en door het lopen van veel kleine paadjes kom je waarschijnlijk niemand tegen.