Van bosrand tot Rijnoever

Deze wandeling laat je kennis maken met een diversiteit van landschappen. Vanuit station Driebergen-Zeist lopen we eerst door een dicht bos. Via verschillende landgoederen in een parklandschap lopen we naar de rivier de Kromme Rijn. Daar is het landschap meer open. Via een aantal mooie landgoederen aan de rand van Utrecht lopen we naar station Bunnik. Een afwisselende wandeling door de diversiteit in het landschap

Oude Kromme Rijn

De Kromme Rijn vormt de grens van een aantal landschappen. Aan de ene kant ligt het open landbouwlandschap met boomgaarden en grasland. Aan de andere kant ligt een parklandschap met landgoederen dat de overgang vormt naar de Heuvelrug.

Minder bekend is de Oude Kromme Rijn, een zijarm van het toch al kleine riviertje de Kromme Rijn. Bijna niet meer voor te stellen dat dit water in het verleden zo belangrijk is geweest. In de route zit een stukje tussen boomgaarden door een aanrader in de bloesemperiode half april.

Rhijnauwen vanuit Houten

Rhijnauwen en Amelisweerd zijn landgoederen die tegen de rivier de Kromme Rijn aangeplakt liggen. Met name bekend bij de Utrechters die er vooral in het weekeinde komen om te ontspannen. Dat is niet verwonderlijk want het zijn prachtige landgoederen.

 

Maar er is meer moois zoals Fort bij Vechten wat een museum wordt. Maar ook de overgang van platteland naar stad is mooi. Tot vlak bij het centrum van blijft de route autovrij, daarna gaat de route door de oude binnenstad wat ook voetgangersgebied is. Bij het begin, einde en halverwege is horeca.

Beverweerd

De rivier de Kromme Rijn stroomt in de omgeving van Langbroek en Werkhoven door een eeuwenoud landschap. Een landschap dat zich kenmerkt door kleinschalige landbouw, fruitteelt en oude landgoederen. Het landgoed Beverweerd is hier een mooi voorbeeld van.

Deze wandeling gaat deels door bossen, boomgaarden en akkers en volgt op een jaagpad geruime tijd de Kromme Rijn. Een smalle, relatief snelstromende rivier. Begin en eindpunt is in de oude kern van Werkhoven.

Landgoederen langs de Kromme Rijn

De Kromme Rijn vormt de grens van een aantal landschappen. Aan de ene kant ligt het open landbouwlandschap met boomgaarden en grasland. Aan de andere kant ligt een parklandschap met landgoederen dat de overgang vormt naar de Heuvelrug.

Minder bekend is de Oude Kromme Rijn, een zijarm van het toch al kleine riviertje de Kromme Rijn. Bijna niet meer voor te stellen dat dit water in het verleden zo belangrijk is geweest. De route gaat voor een deel door het parklandschap van de Langbroekerwetering, een afwisselend landschap.

Rondom Blikkenburg

Een wandeling tussen hoog en laag land met een verrassend parklandschap. Een mooie rustige wandeling in een relatief dichtbevolkt gebied met ook nog wat industrie. Toch is de wandeling een aanrader zeker het stuk langs de Kromme Rijn is mooi vanuit een stroomwaarts perspectief

Forten en landgoederen langs de Kromme Rijn

Deze wandeling laat je kennis maken met een diversiteit van landschappen. Vanuit station Driebergen-Zeist lopen we eerst door een parklandschap met landgoederen. Via een golfbaan lopen we naar de rivier de Kromme Rijn. Daar is het landschap meer open. Via een aantal mooie landgoederen aan de rand van Utrecht lopen we naar Fort Vechten, hier opent het landschap nog meer en lopen we door een nieuw bos naar Houten. Een afwisselende wandeling door de diversiteit in het landschap.